Reis til Danmark – føl sommergleden! Her er reisetipsene!

Reklame | Visitlillebælt, Color Line, Fjelsted Skov Kro, Indslev Bryggeri, Cozy Café & Restaurant, Carlsberg, Café Mums, Fredericia Teater, Cocktail Bar & Lounge og Bridgewalking

Jeg har reist i mer enn 35 land, men jeg har vært lite i Danmark.

Mellom Jylland og Fyn ligger sundet som kalles Lillebælt. Du finner byene Middelfart og Fredericia på hver sin side av dette sundet. I mai ble jeg invitert til å besøke dette området, for å se noe av alt det har å by på.

Jeg tok med meg en kompis, Ådne, på turen. I denne bloggen kan du lese noen av mine reisetips, og hva vi opplevde. Ønsker du mer informasjon om Lillebælt området, klikk på logoen:

 

Superspeed til bords, Superspeed til Danmark

Fra Kristiansand er det de fleste ukedager 2 avganger med Color Line sin «Superspeed 1». Den har plass til hele 2315 passasjerer.

Som mangeårig reiseleder har jeg lagt merke til at uansett hvor skrøpelige folk er til beins, så kan de løpe hvis de vil være først i en kø. Når man har kjørt ombord i Superspeed, kan det fort være tendenser til kappløp mellom pensjonister, lastebilsjåfører og barnefamilier. Noen hiver rullatoren på ryggen og tar trappene fatt. Andre løper av seg flipp floppene på vei inn i heisen, og går deretter rundt i sine hvite tennissokker resten av overfarten.

Heldigvis er det god plass til alle, så du MÅ ikke løpe! Du kan nyte den 3 timer og 15 minutter lange overfarten på flere vis. Len deg tilbake i komfortable liggestoler på øverste dekk, nyt solnedgangen fra en barkrakk med havutsikt, legg deg i sovepose ute på dekk, eller gjør gode kjøp i taxfree butikken!

Selv betalte jeg 279,- NOK for å sitte i buffetrestauranten. Da har man sin faste plass, og kan spise og drikke så mye man vil – det er vel anvendte penger.

BOOK DIN TUR MED COLOR LINE HER! 

 

 

Fjelsted Skov Kro – idyll for folk og fe

Når man er vel i land i Hirtshals, er det greit å bare sette kursen direkte mot Lillebælt. Spesielt hvis det er der man har tenkt seg, og det har du vel nå?

Trør man litt på gassen, bruker man ikke mer enn 2,5 time nedover, før du kan parkere og sjekke inn der du skal overnatte.

Vi skulle tilbringe 2 netter på Fjelsted Skov Kro. Dette er en familiedrevet kro, med 78 gjesterom. De har lokaler som egner seg for både kurs/konferanse og selskap. I sine landlige omgivelser, med fine uteområder og beitende dyr, er det også et velegnet overnattingssted for barnefamilier.

 

 

Ankommer du litt sent, kan du gjerne få deilige smørbrød og lokalbrygget øl servert på rommet. Dette kan du nyte ute på balkongen, før du kryper til køys. Om morgenen venter en lekker frokost som kan nytes på uteserveringen om ønskelig.

BOOK DITT OPPHOLD VED Å TRYKKE HER!

 

 

Indslev Bryggeri – lidenskapelig ølbrygging

Noen få minutters kjøretid fra Fjelsted Skov Kro, finner du et av Danmarks mange mikrobryggerier. Her blir du virkelig tatt godt imot!

Selve bryggeriet er topp moderne, men holder til i gamle ærverdige lokaler. Du får høre om bryggerprosessen av Indslevs milde hveteøl, samt om de kraftigere øltypene som produseres under merket «Ugly Duck». Dette er et perfekt sted å besøke om du er interessert i ølbrygging.

Du kan booke omvisning på bryggeriets hjemmeside. Er dere en gruppe eller firma på tur, kan det også legges til rette for ølsmaking og god mat fra den lokale slakteren. Jeg kommer tilbake med et mer utfyllende blogginnlegg om Indslev bryggeri senere.

SJEKK UT BRYGGERIETS HJEMMESIDER HER!

 

Cozy Café & Restaurant – en seilers og veifarendes drøm

Når du kjenner at det er på tide med et godt måltid, kan du legge turen innom båthavnen i Fredericia. Her blir du møtt med et stort smil!

Du kan ankomme med bil eller båt, og akkurat dette gjør denne restauranten unik. Den ble startet i 2016 av et ektepar som savnet et godt sted å spise, samtidig som de nøt båtlivet i havnen. De skapte derfor selv denne perlen av en restaurant, hvor du nå kan kose deg skikkelig. Den friske sjøluften på uteserveringen er absolutt en appetittvekker.

Vi skulle spise lunsj her, og både Ådne og jeg var enkle når det gjaldt valg av mat. Vi bestilte hver vår Cozy Burger. Den kan jeg skrive under på at var god. Meget god!

Inne kan du sitte i lune omgivelser, og ute finner du også tepper til å legge rundt deg, om luften skulle føles kjølig på kveldstid.

TRYKK HER FOR Å LESE MER OM COZY!

 

 

Carlsberg – den danske bryggerikjempen 

Drikker du noe som helst som er kjøpt på boks eller flaske, så har du helt sikkert drukket noe som er tappet på Carlsberg bryggeriet en gang. Som du kan se på hjemmesiden deres, har de idag 140 ulike produkter i sitt sortiment. Alt fra sjokolademelk til øl.

Vi var på en 2 timers omvisning, og kontrastene var mildt sagt store i forhold til Indslev bryggeriet.

83 000 flasker og 92 000 bokser kan produseres på 1 time! Lageret tar 70 000 paller, og hver dag triller både lastebiler og tog ut fra bryggeriet fra 05:00 til 18:30.

Jeg kommer tilbake med et mer utfyllende innlegg om dette bryggeriet også, i nær fremtid.

BOOK GJERNE DIN OMVISNING VED Å TRYKKE HER!

 

Café Mums – smil, latter og god mat

Da det etterhvert rumlet i magen om kvelden, skulle vi innta en 3 retters middag på Café Mums. Denne ligger flott til nede ved sjøen i Fredericia. Det skulle være reservert bord for 2 personer til klokken 17:30. Som blogger skal man jo ha noen fordeler, så måltidet skulle være gratis. Jeg henvendte meg til personalet ved ankomst og sa at vi var der for å spise på husets regning og blogge om det.

«Det tror jeg ikke noe på» sa jenta bak bardisken, mens hun lo.

Det ble ganske komisk.

Jeg viste henne programmet og kontaktinformasjonen jeg hadde på mobiltelefonen, hvorpå hun sa:

«Er dette noe du har satt sammen selv?»

Vi kunne ikke annet enn å le alle sammen, så hun måtte ringe til sjefen sin. Da ordnet det seg kjapt. Vi bestilte forrett, hovedrett og dessert med en gang, fikk med oss en flaske vin, og satte oss ute i solen.

Maten kom på løpende bånd, servert med et stort smil. Den smakte utmerket, men porsjonene var egentlig litt for store syns jeg. Du kan altså være sikker på at du blir god og mett på Café Mums, men ikke prøv å utgi deg for blogger om du ikke er det.

Jeg anbefaler absolutt et måltid her! Har du hund så blir den også tatt godt vare på. Den får servert vann i egen skål ved siden av bordet.

SJEKK UT CAFE MUMS SINE HJEMMESIDER HER!

 

 

Fredericia Teater – ikke et sted du sovner

Hva er vel mer naturlig enn at to norske menn som er i Danmark og smaker på øl og vin, tar seg en tur på teater?

Jeg må innrømme at jeg hadde mest lyst til å ha følge med en jente med langt mørkt hår, men siden hun ikke var med på turen, hadde jeg tatt med en mørkhåret parykk til Ådne. Det viste seg dessverre at det ikke var nok til å få følelsen av at han var en pen jente, så han fikk lov å være seg selv.

Vi skulle se «Prinsen av Egypt», og jeg var spent på to ting:

  1. Kom vi til å forstå hva som ble sagt og sunget på dansk?
  2. Kom Ådne til å sovne?

«Prinsen av Egypt» handler om hvordan Moses befridde sitt folk fra Faraos slaveri i det gamle Egypt. Alt vel fremført av dyktige skuespillere.

Foto: Søren Malmose

Prinsen skulle styre showet fra 1930 – 2200, inkludert en pause. Hva Prinsen av Egypt gjorde i pausen sier historien ingenting om.

Uansett – vi forsto det meste som ble sagt, men ikke alt som ble sunget. Ådne sovnet ikke. Det gjorde heller ikke jeg. Dette til tross for at temperaturen inne i teateret var tilnærmet lik ørkenvarmen hvor handlingen foregikk.

Foto: Søren Malmose

Prinsen av Egypt var en meget bra oppsetning! Man blir simpelthen ikke døsig av den, selv om en god middag samtidig skal fordøyes i magen.

Fredericia teater har jeg forstått holder et høyt nivå på oppsetningene, så ta gjerne turen innom om du tilbringer en kveld i Lillebæltområdet. Du vil bli positivt overasket!

SE PROGRAM OG BESTILL BILLETTER HER!

 

Coctail Bar & Lounge – det lille ekstra

Bare et steinkast fra Frederica Teater, finner du baren med noen av de beste drinkene du kan få ved Lillebælt!

Da vi besøkte stedet var det innehaveren selv som møtte oss. Baren var egentlig stengt, men hun åpnet kun for oss og serverte oss flere gode coctails. Snakk om service!

Lokalet er et innbydende sted, enten man vil spille brettspill ved et bord om ettermiddagen, eller være på sjekkeren i sofakroken utpå kvelden. På fine dager er det uteservering, og er du heldig kan det være du får med deg litt live musikk også.

FØLG COCTAIL PÅ FACEBOOK! 

 

 

Bridgewalking – den ultimate attraksjonen for folk MED høydeskrekk

Like utenfor byen Middelfart finner du den gamle Lillebæltsbroen. Den ble ferdigstilt i 1935, og er en fungerende jernbanebro med dobbeltspor, samt en smal veibane for biler.

Dette er en flott opplevelse om man ønsker å få komme opp i høyden og ikke minst lære om selve broen og alt området rundt har å by på. Man går i grupper med dyktige guider. Iført fallsikringsutstyr går man frem og tilbake over broen, 60 meter over Lillebælt. Man beveger seg på en egen gangbro med rekkverk, så det er ingen fare for at man kan falle ned. Man merker skjelvingene i brokonstrukturen når noen av de ca 160 daglige togene fyker forbi under der man går.

På hjemmesidene til Bridgewalking kan man lese at man ikke må prøve dette om man har høydeskrekk. Selv savnet jeg litt «suget i magen» følelsen, så jeg tror heller jeg vil anbefale folk som har høydeskrekk om å utfordre seg selv litt.

Opplevelsen vil utvilsom være meget kjekk for barn, men man må være over 1,40 høy for å kunne delta. Det gjøres også obs på at du ikke må ha inntatt alkohol forut for brovandringen.

BOOK BRIDGEWALKING TUREN DIN HER! 

 

🙂 DET ER DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK! JEG ØNSKER DEG EN RIKTIG GOD TUR TIL LILLEBÆLT I SOMMER! 🙂 

FØLG BRK BLOGG PÅ FACEBOOK – TRYKK HER!

 

 

#brkblogg #blogg #blogger #visitlillebaelt #visitlillebælt #colorline #superspeed #fjeldstedskovkro #indslevbryggeri #cozyfredericia #carlsberg #carlsbergbrewery #cafemums #fredericiateater #coctailfrederica #bridgewalking #bridgewalkinglillebælt #deterdeiligåværenorskidanmark #norskidanmark #reisetips #reise #sommeridanmark #sommerferie

 

 

Bring og Kreiss i tett samarbeid

Den 29. Mai mottok jeg bilder fra en årvåken bloggleser. Bildet viser en trekkvogn fra Kreiss som trekker traller for statseide Bring. Jeg er dessverre ikke overrasket.

 

Taust fra Postkom og Bring

Den 14. Mai skrev jeg en lengre blogg om det slovakiske selskapet Bring Trucking, og hvordan lederen i fagforeningen Norsk Post og Kommunikasjonsforbund har «godkjent» dette selskapet. I blogginnlegget utfordret jeg lederen Odd Christian Øverland, samt talspersoner for Posten Norge og Bring til å bli med meg på tur til norske døgnhvileplasser. Dette tilbød jeg, siden de fremstår som lite oppdaterte på de faktiske forhold i transportbransjen.

De har ikke latt høre fra seg.

Det var heller ikke forventet.

Selvsagt VET de hvordan realitetene er. De liker bare ikke å si det.

Hvem vil betale fagforeningskontigent eller benytte seg av Bring sine tjenester, hvis ledelsen offentlig innrømmer å drive et spill for galleriet?

Jeg vet av tilbakemeldinger fra lesere av bloggen, at den har blitt delt til de rette instanser. Jeg har også selv sendt den på mail til samtlige medlemmer av Transport og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Da kan heller ikke de si, at de ikke ante noe om hva Bring Trucking bedriver.

 

Hvem tør?

Etter at Aftenposten og flere andre medier hadde hatt store oppslag om sosial dumping hos Kreiss, kunne vi se følgende sak i Transportmagasinet:

 

Faksimile fra Tungt.no. Trykk på bildet for å lese saken. 

Svaret på hvem som tør, ja, det er Bring!

Bring tør å kjøpe transporttjenester hos Kreiss! Det gjør sannsynligvis gode utslag på bunnlinjen hos Bring. Jeg håper at Bring sine kunder tenker seg om, for ledelsen hos Bring gjør det tydeligvis ikke.

 

Hvorfor går Arbeidstilsynet etter Kreiss, men ikke etter Bring?

Den 31. Mai kan vi lese at Arbeidstilsynet nå har iverksatt dagbøter overfor Latviske Kreiss. De får 1000 NOK i bot hver dag.

Det ligger også inne et såkalt «stans varsel» knyttet til en enkeltstående kabotasjesak.

Faksimile fra lastebil.no. Trykk på bildet for å lese saken. 

I mitt forrige innlegg kan du se at Bring er anmeldt mange ganger for ulovlig kabotasje.

Hvorfor får ikke Bring et «stans varsel»?

 

 

Vi har regler som sier at et firma har ansvar for å påse at lønns og arbeidsvilkår hos underleverandører er i overenstemmelse med gjeldende allmenngjøringsforskrifter. En plikt er noe man SKAL utføre. Arbeidstilsynet har myndighet til å kontrollere at påse-plikten overholdes.

Hvordan kan Bring åpenlyst benytte Kreiss som transporttør for sine traller, samtidig som Kreiss får dagbøter av Arbeidstilsynet?

Hvorfor griper ikke Arbeidstilsynet inn overfor Bring eller Slovakiske Bring Trucking?

 

Likte du det du leste? Følg BRK blogg på Facebook! Klikk her!

#brkblogg #blogg #blogger #bring #bringtrucking #sosialdumping #kreiss #yrkessjåfør #postkom #arbeidstilsynet #dennorskestat #staten #lo #lostat #transportbransjen #transport #lastebil