Listhaug på kanten av stupet

Listhaug balanserer på kanten av stupet nå. Jeg er ikke i tvil om at hun vil det beste for landet. Jeg anser henne for å være en fargerik person. Hun er politisk blå, men setter pris på grønne enger og blomstrene roser også. Hun tenker på trusler, og hun tenker høyt på Facebook. Det hadde vært fint å se henne på tryggere grunn igjen. Jeg håper hun fortsetter som justisminister. 

 

Listhaug kunne gjort det bedre

Synes jeg Facebook statusen til Listhaug var bra?

Nei. Den kunne hun kanskje spart seg.

Ikke fordi hun såret eller krenket ofrene etter Utøya. Det gjorde hun i mine øyne nemlig ikke. Utøya var aldri et tema fra hennes side. Listhaug kunne kanskje vært bedre tjent med å få frem budskapet sitt på et annet vis. Nedrakking på andre partier sine standpunkt er sjelden en god fremgangsmåte. Hun kunne holdt seg for god til dette. Det er nok av andre partier og politikere som gjør det.

Listhaug kunne fremhevet FrP sitt standpunkt i saken. Hun kunne fått frem at FrP setter rikets sikkerhet i høysetet, og derfor stemmer for å kunne inndra pass midlertidig, uten behandling i domstolene. Deretter kunne hun formidlet at forslaget dessverre ble nedstemt. Da kan folk tenke selv. Det kommer alltid en ny valgdag og nye muligheter.

 

Tillit til justismininsteren

En minister som sier hva hun mener, og ikke skifter holdning, det har jeg tillit til. Det er nok av politikere som endrer mening dag for dag. Listhaug står støtt som et fjell, med sine meninger og sin politikk. Jeg er aldri i tvil om hva hun mener, selv om det av og til kunne vært bedre formulert.

I politiets innbyggerundersøkelse for 2017 har 83% av befolkningen svært eller ganske stor tillit til politiet. Tilliten har økt det siste året! Det er for meg overraskende. Det har vært flere saker de siste årene som har svekket min tillit til den etaten. På Vestlandet har øynene blitt lukket for store narkotikasaker og barnedrap har blitt henlagt som selvmord. På Østlandet har hasj-baron Cappelen fremstått mer troverdig enn høytstående polititjenestemenn.

Denne etaten har folket altså økende tillit til, men en Facebook oppdatering fra Listhaug, det ender med mistillit og kanskje avgangen til en velfungerende regjering. Det bør nemlig være enten eller. Enten går regjeringen av, eller så blir Listhaug sittende som justisminister. Skal statsministeren plutselig velge å ikke støtte sin egen justisminister, så burde dette kommet klart frem fra første stund. Skal Listhaug fjernes nå, men regjeringen fortsette, så har ihvertfall jeg liten tillit til Solberg etterpå. 

Jeg håper Listhaug får sjansen til å rydde opp i politietaten. Det har jeg virkelig tillit til at hun kan gjøre. Det er noe som hadde gagnet folk flest. Et velfungerende politi, med en dyktig ledelse, vil også være det beste i kampen mot terror.

 

Hat

Det må være lov å hate. Man kan hate adferden til en person, uten å hate personen.

Jeg kan gi et eksempel. Det finnes en jente jeg liker virkelig godt. Jeg bryr meg om henne. Når hun drikker synes jeg at hun oppfører seg svært dumt. Hun ser ikke noe problem. Løsningen er enkel. Jeg unngår henne når hun ikke er edru. Jeg kan nemlig ikke forandre henne, men jeg kan ta hensyn til meg selv. Jeg er like glad i henne uansett, men jeg hater adferden hennes når hun drikker.

Folk må gjerne gi uttrykk for at de hater Listhaug sin retorikk, men de trenger ikke hate Listhaug som person for det om. Det er heller ingen grunn til å hate hverandre fordi om vi har forskjellige meninger om forskjellige saker.

 

Ytringsfrihet og ny tid

Kommentarfeltene på nettet synes jeg er trist lesning. Man er ikke rasist fordi om man stemmer FrP, og man ønsker neppe fritt leide for terrorister i Norge fordi om man stemmer AP.

Alle bør kunne ytre seg om sine meninger, også justisministeren. Det er heller ingen grunn til at man skal unnskylde hva man mener. Jeg har mine meninger om så mangt. Jeg forventer ikke at andre mener det samme, men jeg forventer at folk som vil diskutere holder seg til saken og har gode argumenter. Det kan faktisk føre til at jeg ser en sak i ett nytt lys og forandrer mening.

Det er nemlig lov det også – å forandre mening.

Jeg håper de som har tenkt å stemme for mistillitsforslaget mot Listhaug forandrer mening innen tirsdag.

Med Trump ble det satt en ny standard i den politiske verden. USA fikk en president som sier rett ut hva han mener. Man trenger ikke lese mellom linjene. Man trenger ikke lure på hvor man har Trump.

Her hjemme følger Listhaug i det samme sporet. Dette er nytt i norsk politikk. Vi er vant med at politikere pakker inn budskapene sine, slik at man aldri helt har visst hvem som mener hva. Nå er vi inne i en ny tid. Noen takler den bedre enn andre…

FØLG GJERNE BRK BLOGG PÅ FACEBOOK! TRYKK HER!

#brkblogg #blogg #blogger #listhaug #sylvilisthaug #frp #mistillit #ytringsfrihet #rasist #justisminister #regjeringen #høyre #venstre #sv #rødt #arbeiderpartiet

3 kommentarer
  1. Veldig bra oppsummert Kenneth!
   Det som foregår nå er etter min mening uverdig og vi får håper fornuften slår inn.

  2. Jeg stemmer Frp, misliker Listhaugs bråkete og splittende adferd og synes hun selv kunne gått av for å redde blåregjeringen. Samtidig misliker jeg Støre enda mer… råttent spill fra den kanten nå.
   Når man bare er en eneste skarve velger med liten makt, går det mye på trynefaktor/adferd hos politikerne også. Liker den, liker ikke den, etc : p
   Ellers rett at man ikke behøver være rasist selv om man stemmer Frp. Gudbedre, jeg har da en fargerik slekt, fargerike naboer, etc. 🙂 De rødgrønne hadde da virkelig like streng innvandringspolitikk, blåsiden har latt mange få opphold. Men det vil ikke folk se 🙂 Det er ikke innvandringspolitikken som gjør at jeg er på blåsiden. Er svært lite opptatt av akkurat den saken, da det er mange andre ting som kommer før. For meg.
   AP og co skal ikke dirigere Erna Solbergs kandidater til ulike ministerposter. Det er helt sykt at de kan få seg til å si slikt. Noen som tror AP bryr seg om at folk misliker deres kandidater her og der? Neh…

  3. Sør: Takk for lang og gjennomtenkt kommentar. Ja, det kan fort bli trynefaktor som blir avgjørende når folk stemmer. Kanskje er også tiden overmoden for en utskiftning av ledelsen i flere partier etterhvert…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg