Følg meg på jobb som reiseleder – 13 dager i USA

Lørdag ettermiddag pakket jeg kofferten. Det er en trofast koffert, som etterhvert har vært med på mye. Nå skal den være med meg på tur til USA igjen. Som reiseleder skal jeg ha med meg 28 nordmenn på 13 dagers tur i sørstatene. Du kan også bli med, her på bloggen! Jeg kommer nok til å skrive kortere stykker, men med desto flere bilder.

Følg BRK blogg sin offisielle Facebookside, så får du med deg når nye blogginnlegg legges ut.

 

Ingen ventet i kyssekroken

På Sola Lufthavn i Stavanger pleier folk å være glade i hverandre. Jeg legger alltid turen innom kyssekroken for å se om noen vil si hade til meg. Det har så langt bare skjedd en gang siden 2011, så statistikken er dårlig. Idag var det helt tomt der! 

 

Hvordan ble jeg reiseleder?

Hvis du har lest innlegget, «Du passer bedre i det private enn her hos oss – sa avdelingsdirektøren», så fikk du med deg at jeg gikk tilbake til å være reiseleder etter å ha vært for effektiv og nøyaktig i en statlig offentlig etat. Men når og hvordan ble jeg reiseleder i utgangspunktet? 

Vi må 10 år tilbake i tid! Alt begynte med en 10 måneders seiltur i 2008 – 2009. Etter den fant jeg aldri helt roen hjemme i Norge. Jeg kjedet meg rett og slett. I 2010 valgte jeg derfor å si opp min faste jobb, og så reiste jeg til USA. Her bodde jeg på Norway Ranch i Arkansas en periode. Via eventyreren Arvid Mæland (se Arvid i programmet «Eventyrlige Nordmenn» her) som hadde bygd opp dette stedet, kom jeg i kontakt med et dansk reiseselskap. De trengte norsktalende reiseledere i USA. Mæland la inn noen gode ord for meg, og så var jeg igang.

 

Praktiske kunnskaper foran teori

Ting ble gjort enkelt. Jeg lastet ned et turprogram fra selskapets nettsider, lånte en bil av Mæland, og durte avgårde. Tok for meg alle stedene turen skulle innom, og 2 uker senere møtte jeg min første gruppe på flyplassen i Atlanta.

Etter vel gjennomført tur, hadde jeg fri i et par dager, før neste gruppe ankom. Begge gruppene var strålende fornøyde med min service og kunnskap. Begge turene hadde vært 14 dagers rundturer i sørstatene, med byene Atlanta, Nashville, Memphis, New Orleans, Savannah og Charleston på programmet. Til nå hadde all kommunikasjon med reiseselskapet foregått via mail, men tiden var nå inne for å ta turen til København og hilse på arbeidsgiveren.

Mange tror at du må ha utdannelse innen alt du skal gjøre. Det er ikke slik. Du kan studere hotell og reiseliv så lenge du vil – det er likevel ikke sikkert du takler 35 forskjellige personligheter stuet inn i én buss i opptil 22 dager. Dette vet et reiseselskap. De trenger løsningsorienterte mennesker som har vært ute en vinternatt før. Jeg har vært ute flere netter. Det skjønte de da jeg fortalte om meg selv i København.

Jeg endte derfor opp med å arbeide som reiseleder på heltid i USA i nesten to år. Opp imot 200 hotelldøgn på ett år førte også til gode historier. De tar vi senere…

 

Alltid kaos før avreise

Som vanlig pakket jeg idag kofferten i siste liten før avgang fra Stavanger. Det er slik jeg gjør det. Alltid. Når klokken har blitt så mye at jeg MÅ gjøre ting, da slår adrenalinet inn. Klesvasken ble unnagjort i siste liten. Noe måtte i kofferten i fuktig tilstand. Det tørkes på flyplasshotellet på Gardermoen. Høres stress ut, men det er min måte å gjøre det på. Dårlig tid betyr full skjerpings! Da går det meste godt! 

Nå blir det 4 timers søvn på Gardermoen Airport Hotel før jeg skal opp og avgårde. Ny oppdatering kommer fra Atlanta! 🙂 

🙂 DU FINNER ALLTID SISTE NYE BLOGGINNLEGG PÅ FACEBOOK – FØLG BRK BLOGG HER! 🙂

 

#brkblogg #blogg #blogger #reise #reiseleder #usa #arvidmaeland #arvidmæland #norwayranch 

    1. En vakker dag, håper jeg at jeg også får oppleve USA igjen. Jeg var 3 mnd i Los Angeles da jeg var 18, og det var ikke en dag jeg ikke opplevde noe spennende. Jeg bodde hos kusina mi, hennes mann, og barn, og bestevenninna hennes var Mona Grudt. Hun var da gift med Lasse Berre, og han hadde flysertifikat, så jeg var så heldig at jeg fikk være med Mona, og Lasse i et småfly, og fløy over til en liten øy som heter Kathalina Ireland (tror det er sånn det skrives) årh, nå drømmer jeg meg bort😀 God tur, og kos deg masse😊

    2. Jeg glemmer ALDRI reisen i sørstatene med deg som reiseleder, Bjørn! Fantastisk 👍 Håper jeg kan oppleve en tur til med deg som ‘sjef’, – f.eks. Sør-Afrika? 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg