Når man ikke ser lyset i bibelbeltet

Det er bra at store deler av befolkningen på Sørlandet hevder å ha sett lyset på åndelig vis. I lampene er lyset ofte fraværende. Ledelsen i Agder Energi Nett (AEN) liker visst best å bare la vedlikeholdsplanene flyte med strømmen… 

Snør det, så blir det mørkt! Det har det blitt i mang en vinter etterhvert. Midt i det verste snøkaoset skal det ut å ryddes trær langs linjene. Brutte kabler skal fikses! Jeg tar av meg hatten for de som utfører denne jobben. De gjør en god jobb! 

 

Spenning i avisredaksjonene

Agder Energi Nett skal ha for en ting – når det snør på sørlandet stiger spenningen i avisredaksjonene! De skaper overskrifter! 

 

 

Jeg har null forståelse for AEN sin planlegging, ressursbruk og prioritering når det kommer til linjerydding. 

På selskapets egne nettsider kan vi lese at de har 195 000 nettkunder og 21 300 km med linjer. Administrerende direktør i AEN, Svein Are Folgerø, har tidligere måtte svare NRK på kritikk. Han fortalte da at de bruker 25 millioner kroner i året på å rydde linjetraseer.

Regnestykket er enkelt:

25 millioner delt på 195 000 kunder = 128,20 kroner per kunde.

128,20 kroner per kunde delt på 365 dager i året = 35 øre per dag per kunde.

Hva får du for 35 øre dagen i 2018? Kanskje er det på tide å høyne innsatsen. Da får du kanskje spenning i stikkontaktene også! 

 

Banebrytende forskning?

«Det er krevende å vite hvilke trær vi skal ta, og det gror opp nytt. Vi jobber med flere prosjekter og forskning for å forstå hvordan vi bedre kan finne trær som utgjør en risiko.» sier Folgerø til NRK

Hva slags forskning Agder Energi Nett bedriver for å forstå hvilke trær som kan falle over linjene og ikke, det aner jeg ikke. Jeg vil likevel anbefale å bruke mindre penger på denne forskningen og mer penger på trefelling.

AEN opplyser selv at trær utenfor ryddebeltet lener seg inntil og/eller knekker over linjene. Helt uten forskning kan jeg da slå fast at ryddebeltet er for smalt. Så enkelt er det.

Et kjapt søk får frem at et snøvær i 2016 kostet AEN ca 30 millioner. At man da i 2018 fortsatt holder på med lavere vedlikeholdsbudsjett enn dette, sier alt om Agder Energi Nett sine prioriteringer.

Det kan fort bli hallelujastemning den dagen AEN øker budsjettet for linjerydding. Jeg håper for sørlendingene sin del at ledelsen i Agder Energi Nett tar seg en pære, og at dere alle snart ser lyset igjen! 

 

 

FØLG BRK BLOGG PÅ FACEBOOK!

#brkblogg #blogg #blogger #vestagder #austagder #Agderenergi #strømbrudd #bibelbeltet #hyttepåsørlandet #hytteliv #fvn #avisenagder #agderposten #vg #abcnyheter #nrksørlandet #halleluja #hallelujastemning

2 kommentarer
    1. Jeg bor her, og dette bibelbeltet befinner seg knapt langs kysten. Strøm har vi også hatt hele tiden. Bibelbeltet er langt oppi huttaheiti, og der er det nok mange trær. Særlig Aust-Agder har problemer med å se lyset, og slik har det vært i årevis, så du kan ha rett i at de burde hatt bredere kraftvei. Men jeg har nå sett everkets folk surre rundt i helikopter og lete etter skumle trær her. Unødvendig siden strømmen ikke har vært borte her?
      Dessuten synes jeg det er et beinhardt bibelbelte på Vestlandet. Verre enn her, må bare få sagt det 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg