Garantert sex for 666 kr/mnd

Har dere merket hvem som er merkelig stille i forbindelse med #metoo?

Fagforeningene!

Hvorfor er de så stille?

I 2015 gjorde jeg et stunt. Jeg gikk fra å være selvstendig næringsdrivende til å få meg fast jobb i Statens Vegvesen. Første arbeidsdag fikk jeg pult på jobb! Den sto inne på kontoret. Bærbar PC, mobiltelefon, 2 timer effektiv arbeidsdag og lønn for 7,5 time fikk jeg også. Det siste der, er en helt annen historie som jeg skal fortelle om en annen dag. Det jeg skal frem til nå, er de desperate fagforeningene, som alltid står parat.

Jeg hadde faktisk ikke fått satt rumpa på kontorstolen første arbeidsdag, før tilbudet om fagorganisering var der – det lå nemlig på pulten min

Etter å ha opprettet brukerkonto i Vegvesenet sitt datasystem, så kom det enda flere tilbud på e-post. I posthylla ramlet det inn en konvolutt med kulepenner, slikkepinner og andre ting å sutte på. Alt med fagforeningslogo på. Det eneste som manglet var en pin-up girl som kunne krøpet opp i fanget mitt, sett meg i øynene og hvisket søte ord om rabatterte forsikringer og gratis advokathjelp. Da hadde jeg gjerne kommet litt på gli, men hadde fort kjørt løsningen med angrepille dagen derpå.

Argumentene mine for ikke å organisere meg er velgjennomtenkte. Jeg sendte svar til både den ene og andre fagforeningen med begrunnelse for hvorfor jeg valgte å takke nei.

Som statlig ansatt var det viktig med kurs. Om du kunne mer fra før, enn det du skulle lære på kurset, spilte ingen rolle. Du skulle på kurs! Det betydde hotell! Det ble mange netter på Scandic Dyreparken i Kristiansand. Jeg følte vi gled rett inn i miljøet der. Det var kun noen steinkast bort til andre dovendyr og apekatter.

En kveld i baren var det en fagorganisert fra en annen region som gikk inn for å frelse meg. Han skulle få meg organisert!

Etter at han hadde hørt mine motargumenter hadde vi følgende dialog:

 • Er du singel Bjørn?
 • Ja. Singel og ingen barn.
 • Da er du jo dum hvis du ikke organiserer deg!
 • Javel? Fordi?
 • Hvert år har vi kurs og seminarer for medlemmene, og spesielt tillitsvalgte. Da er det alltid en god fest. Du får deg garantert et ligg der!
 • Garantert?
 • Ja, alle ligger jo med alle!
 • Men hvorfor skal jeg betale 6-7000 kroner i året til en hallikforening for å komme på fest å få meg et ligg? Det kan jeg jo få gratis! Sexkjøp er jo dessuten forbudt…
 • Haha, ja – jeg ser den! Du er en attraktiv mann. Men du får jo god pris på forsikring også da…

Når det gjelder sex har jeg #FLT sine verdier som ledelse og teknikk vel ivaretatt. Jeg er alltid #Parat, og navlen er tom for #LO. Likevel, jeg kan ikke ta sjansen på å bli seksuelt utnyttet av fagforeningsdamer som skal ha seg et godt ligg, og attpåtil risikere å bli uforskyldt anklaget for noe etterpå. 

Er spent på når #metoo oppvasken kommer for fullt i fagforeningene. Skjønt – den kommer jo ikke, med mindre folk er organisert av andre grunner enn sex. 

4 kommentarer
  1. Wow, det var litt av en måte å selge inn fagforeningen på. Sex først og forsikring etterpå. Bra skrevet, dette er et tema man burde øke oppmerksomheten rundt. Lurer på om dette er representativt for andre foreninger også

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg