Jeg savner #metoo – fra Jagland

Våknet idag og ble liggende i sengen og tenke på pupper.

I disse #metoo-tidene så har jeg blitt forsiktig med å tenke på pupper, men så lenge jeg er hjemme alene så går det stort sett greit.

Idag var det et helt spesielt par pupper jeg tenkte på.

Det var Thorbjørn Jagland som gjorde dem kjent. Den 15. mai 1998, kunne vi alle se Jagland med et godt grep om Synnøve Svabø sine pupper. På riksdekkende TV! Det var til og med den statseide kanalen NRK som produserte og sendte innslaget.

Jeg lå i senga og ble ridd. Det var en god følelse! Det var en tankerekke om AP sine ledere som red meg. Jeg smilte for meg selv, og måtte sjekke noen ting på nettet. 

Jagland var leder for Arbeiderpartiet fra 1992 til 2002.

Hvor var Trond Giske på den tiden?

Trond Giske var i AUF! Fra 1992 til 1996 var han leder i Arbeiderpartiet sin ungdomsorganisasjon. I 1997 ble han valgt inn på Stortinget for første gang. Det er vel ikke utenkelig at Jagland fremsto som et forbilde for en yngre Giske?

Det kan se ut som dårlig dømmekraft i relasjoner mellom menn og kvinner har vært og er en fellesnevner på ledelsesnivå i AP.

At AP har en rose som logo, kan være passende. Livet kan fort fremstå som en dans på roser, når man får plukke den ene blomsten etter den andre, men på et tidspunkt stikker man seg kanskje på rosebusken. Det kan se ut som det har skjedd nå…

MEN – la oss dra litt i denne rosebusken, og se hva som kommer til syne da.

At Jagland viste dårlig dømmekraft på TV kan diskuteres. For var det Jagland som tok godt tak om Svabø sine pupper?

Var det ikke stunt reporter Svabø som satte Jagland i en svært beklemt situasjon? En situasjon som absolutt innebar uønsket seksuell oppmerksomhet for Jagland sin del?

Jagland burde gjerne aldri stilt opp i det hele tatt, men når han først var i situasjonen med Svabø og TV kamera rundt, så valgte han å ikke berøre henne.

Det var faktisk Svabø selv som plasserte hans hender på puppene sine.

Saken fikk et interessant etterspill to år senere.

I Dagbladet kan vi lese at Svabø senere ble anmeldt for utukt, og vi får følgende forklaring i avisen:

jeg sto uskyldig og pusset nesa, sier Synnøve Svabø til Dagbladet.” 

Den daværende konstituerte politimesteren i Sunnmøre Politidistrikt velger i ovenfornevnte artikkel å slå en spøk i pressen om at de kunne ha lett etter fingeravtrykk på Svabøs pupper, men at saken ble henlagt samtidig som den ble lagt på pulten hans.

Når NRK og Svabø i sin tid valgte å produsere og sende et innslag der de ønsket at tidligere statsminister, og sittende partileder, skulle holde rundt puppene på en 18 år yngre reporter, hva slags signal sendte dem da ut?

Hvor la Svabø som kvinne, og NRK som media, listen for hva som er ønsket og uønsket atferd?

Det tar tid å endre kultur og holdninger. Etterdønningene av hva vi før syns var “god” underholdning kommer kanskje til syne idag. Kanskje kan dette være noe av årsaken til situasjoner som den Giske nylig havnet i?

Jeg har savnet en #metoo fra Jagland.

 

LIK OG FØLG BRK BLOGG PÅ FACEBOOK!

 

#brkblogg #blogg #blogger #metoo #Jagland #synnøvesvabø #giske #nrk #kvinner #menn 

  1. Meget bra innlegg Bjørn !! Eg kjenner eg bare gleder meg i hele kroppen min, til at hele Europa blir muslimsk – spent på om det heller blir en We too – eller We four da 😉
   Steriliseringen av menn har ingen ende, og de damene som enda leter etter en mann som er mystisk spennende og trygg – Kansje vi allerede har sendt han til mars ? Den ene mannen…
   Damer gjør jo aldri noe galt, så det er godt at de endelig får satt spikeren i kista for alle tullete menn som både ved uhell og med overlegg – berører en dame..
   Vi får se hva som blir neste skudd fra feministene – Kansje vi snart får se damer også med skjegg ? Hvofor skal bare menn se ut som avglemte maler-pensler i fjeset !!
   Eg skal gå å hente skjørtet mitt i skapet og leke skotte ut 2018… og nåde den mannen på bussen som prøver seg på noe… da skal eg sette i gang ett primalskrik som blåser ut samtlige trommehinner i meters omkrets …
   Om en jente nå skulle- het ut fra det blå, prøve seg på meg.. hvordan skal eg reagere da ? Ringe min kjæreste eller må eg Google responsen på forhånd ?
   Sa eg dette høyt ? Godt dette er en privat blogg !!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg